- Autor: ABULA
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Určitě budeme vařit víc porcí, ale zde je rozpis na 1 porci.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Krůtí prsa průměr | 100 | 
| Cibule | 30 | 
| Mrkev | 25 | 
| Celer - bulva | 25 | 
| Petržel - kořen | 20 | 
| Oleje (všechny druhy) | 5 | 
| Smetana zakysaná light průměr | 20 | 
| Voda | 150 | 
| Knedlíky houskové | 40 | 
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, tymián, sůl, citronová šťáva.
Energetická hodnota celkem: 1361 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 29, 
                                                        Tuky (g): 9, 
                                                        Sacharidy (g): 31,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 8,
                                                        Vláknina (g): 3,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Přidáme maso a opečeme. Podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Maso a koření vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, krátce povaříme, dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou a vložíme maso. Nezahušťujeme, omáčka je dostatečně hustá rozmixovanou zeleninou. Příloha - plátek houskového knedlíku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









