TOPlist


Kuře pečené se zeleninovou nádivkou a teplým salátem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Irena27
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bohatý bujón kuřecí 1 ks22
Vejce celá průměr14
Zeleninová směs mražená - průměr40
Kuskus syrový5
Kuřecí prsa120
Oleje (všechny druhy)5
Cibule20
Česnek5
Žampiony40
Zeleninová směs mražená - průměr100

Energetická hodnota celkem: 1240 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 19 SAFA (g): 2 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Omyté a osušené maso osolíme. Kuskus zalijeme vývarem z bujónu a necháme nabobtnat. Zeleninu přidáme ke kuskusu, opepříme, podle chuti osolíme a vmícháme syrové vejce. Směsí naplníme kuřecí prsa, otvor sepneme párátkem, maso dáme na pekáček, okmínujeme, podlijeme zbylým bujónem a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Rozehřeme olej, cibuli nakrájíme najemno, přidáme rozmačkaný česnek a osmažíme. Až cibulka zesklovatí přidáme nakrájené žampióny, osolíme, okmínujeme a podlijeme trochou vody. Podusíme. Nakonec přisypeme zeleninu, dochutíme citrónovou šťávou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma