- Autor: Baborka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Slepičí vývar | 500 |
| Mrkev | 100 |
| Celer - bulva | 80 |
| Petržel - kořen | 80 |
| Okurka nakládačka | 80 |
| Smetana ke šlehání light průměr | 100 |
| Máslo | 15 |
| Hotová jíška (Knorr) | 10 |
Dochucovadla:
nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl
Energetická hodnota celkem: 2851 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 713 kJ
Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 6, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Mrkev, celer, petržel nastrouháme na jemno, v kastrolu rozpustíme máslo a na něm orestujeme zeleninu. Zalijeme vývarem a vaříme spolu s kořením cca 10 minut. Pak přidáme smetanu a jíšku. Lehce povaříme.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






