TOPlist


Dušená kapusta s bramborami

  • Uživatelský recept
  • Autor: vehicle
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapusta hlávková500
Cibule50
Česnek15
Brambory zimní200
Oleje (všechny druhy)50
Mouka pšeničná hladká30
Koření průměr15
Sůl10

Energetická hodnota celkem: 3948 kJ

Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 102 SAFA (g): 6 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 987 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 25.5 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 3.5 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kapustu nakrájíme na drobné nudličky, dobře propláchneme, dáme do hrnce a podlijeme vodou (aby sahala asi do poloviny výšky kapusty). Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, osolíme, okmínujeme a necháme vařit. Zatím na troše oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku za stálého míchání připravíme růžovou cibulovou jíšku. Přidáme ji ke kapustě a bramborám, přisypeme po špetce majoránky a pepře, promícháme a dovaříme do změknutí brambor. Po vypnutí vmícháme podle chuti prolisovaný česnek, případně dosolíme. Podáváme s volským okem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma