- Autor: myrtil
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka kuřecí prsní Fitness | 60 |
Rajčata | 200 |
Sádlo vepřové škvařené | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Cibule | 100 |
Paprika červená | 150 |
Paprika zelená | 150 |
Žampiony | 150 |
Hovězí roštěná průměr | 500 |
Energetická hodnota celkem: 5343 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 39,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1336 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 11.3, SAFA (g): 9.8, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Roštěnou naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle. Maso vyjmeme, do kastrolu dáme na drobno posekanou cibuli, očištěné a na plátky pokrájené žampiony a na proužky nakrájenou šunku, orestujeme, dokud cibulka nezačne zlátnout. Přidáme papriky, do kastrolu vrátíme maso, podlijeme (můžeme použít masový vývar) a dusíme cca hodinu. V průběhu dušení přidáme pokrájená rajčata (nebo oloupaná z konzervy). Kdo má rád ostré, může přidat jednu pálivou papričku. Podáváme s rýží, brambory nebo knedlíkem, na talíři zdobíme posekanou zelenou petrželkou - nebo můžeme přidat do omáčky lžičku sušené krátce před dovařením.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.