TOPlist


Ananasová buchta

  • Uživatelský recept
  • Autor: babika
  • Porce: 30.00
  • Doba přípravy (min.): 1

1plechovka ananasového kompotu,(600 g), 2 vejce, hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky jedlé sody. Krém: 400 ml smetany ke šlehání, 2 ztužovače do šlehačky, 3 pomazánková másla (150 g), 2 sáčky vanilkového cukru, hoblinky čokolády na vaření na ozdobu.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá400
Vejce celá průměr120
Cukr průměr150
Kompot průměr600
Prášek do pečiva20
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr400
Máslo pomazánkové 450
Čokoláda na vaření průměr20

Energetická hodnota celkem: 22620 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 281, Sacharidy (g): 622 SAFA (g): 159 Cukry (g): 305 Vláknina (g): 39 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 754 kJ

Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 9.4, Sacharidy (g): 20.7 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 10.2 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ananasový kompot přeceďte a kousky rozmixujte na jemnou kaši. V míse utřete žloutky s cukrem přidejte mouku, ananasovou kaši, jedlou sodu a vyšlehaný sníh z bílků. Zlehka, ale důkladně promíchejte a těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem (nebo silikonovou vložkou). Pečte asi 20 minut v troubě předehřáte na 180 stupňů Celsia. Ananasový piškot nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Základem je rozšlehané pomazánkové máslo do kterého se přídává šlehačka vyšlehaná se ztužovačem. Vyšlehaným a dobře promíchaným krémem potřete zchladlý korpus, dozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte krátce do lednice ztuhnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

09. 02. 2017 19:36

ilona Divisova

wou a pak se divíme proč kynem!

12. 03. 2015 14:38

jesus

vypadá to dobře, musím to také zkusit

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma