- Autor: paulline
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sójové kostky (Bona Vita) | 100 |
Zeleninová směs čínská průměr | 350 |
Žampiony | 150 |
Cibule | 60 |
Těstoviny vařené - průměr | 500 |
Sádlo vepřové škvařené | 5 |
Koření průměr | 20 |
Dochucovadla:
Maggi, worchester, soja, kari, Podravka
Energetická hodnota celkem: 5494 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 195,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 916 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 32.5, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Sójové maso dáme do hrnku, zakapeme maggi a osolíme, zalijeme horkou vodou a necháme bobtnat (cca 20 minut).Na pánvi či v hrnku zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nabobtnané a okapané sójové maso (je dobré sójové kostky rozpůlit) a lehce ho osmahneme. Přidáme houby, zalijeme trochou vody, přidáme masox a dusíme. Můžeme ještě dokořenit – např. sójovou omáčkou, worcesterem..Zeleninovou směs podusíme na másle a dochutíme Podravkou (či obdobním kořením)Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, po okapání přidáme lžíci sádla a kari koření – promícháme. Nakonec přidáme sójové maso s houbami a zeleninu. Vše důkladně promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.