- Autor: Iv3tka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Basmati syrová | 30 |
Sójové nudličky (Bona Vita) | 20 |
Mrkev | 50 |
Pór | 40 |
Cibule | 25 |
Slunečnicová semínka | 5 |
Omáčka sójová | 10 |
Dochucovadla:
Kari, sojová omáčka, garam masala
Energetická hodnota celkem: 1080 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Připravíme si pórek, oloupeme mrkev, na kostičky nakrájíme cibuly, případně i jarní cibulku. Poté dáme vařit sojové maso. Já upřednostňuju značku Bona Vita. Do konvice si dám vařit cca 1l vody, abych ji měla připravenou na rýži. Mezitím co se nám vaří "maso", tak orestuju v hrnci cibulku dozlatova, přidám rýži Basmati, trošku orestuju v cibulce, přidám mrkev, pórek, koření (garam masala, kari), osolím, vše promíchám a zaliju uvařenou vodou z konvice. Vody dáme tolik, kolik je rýže + asi 2 cm vody nad směs. Přikryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby nebo na rozpálenou plotýnku. Po chvíli, kdy rýže začne prudce bublat, troubu nebo sporák vypneme a necháme tam rýži dojít asi na 30 minut. Než se uvaří zeleninová směs s rýží, tak na rozpálené pánvi s kapkou oleje osmahnu sojové maso, které se nám mezitím uvařilo. Pokapu ho sojovou omáčkou, cca 15ml a přidám do směsi.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.