TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dušená rýže na indický způsob se sojovým masem

Zpět
  • Autor: Iv3tka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Kari, sojová omáčka, garam masala

Energetická hodnota celkem: 1080 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 0, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Připravíme si pórek, oloupeme mrkev, na kostičky nakrájíme cibuly, případně i jarní cibulku. Poté dáme vařit sojové maso. Já upřednostňuju značku Bona Vita. Do konvice si dám vařit cca 1l vody, abych ji měla připravenou na rýži. Mezitím co se nám vaří "maso", tak orestuju v hrnci cibulku dozlatova, přidám rýži Basmati, trošku orestuju v cibulce, přidám mrkev, pórek, koření (garam masala, kari), osolím, vše promíchám a zaliju uvařenou vodou z konvice. Vody dáme tolik, kolik je rýže + asi 2 cm vody nad směs. Přikryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby nebo na rozpálenou plotýnku. Po chvíli, kdy rýže začne prudce bublat, troubu nebo sporák vypneme a necháme tam rýži dojít asi na 30 minut. Než se uvaří zeleninová směs s rýží, tak na rozpálené pánvi s kapkou oleje osmahnu sojové maso, které se nám mezitím uvařilo. Pokapu ho sojovou omáčkou, cca 15ml a přidám do směsi.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři