TOPlist


Dýňové risotto

  • STOB recept
  • Autor: TerezaBenickova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rýže kulatozrnná natural (v suchém stavu)300
Máslo přepuštěné Ghí15
Olej řepkový10
Zeleninový vývar (čistý)1000
Česnek20
Cibule šalotka70
Parmezán 32%60
Dýně1000

Energetická hodnota celkem: 8147 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 292 SAFA (g): 31 Cukry (g): 59 Vláknina (g): 28 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1358 kJ

Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 48.7 SAFA (g): 5.2 Cukry (g): 9.8 Vláknina (g): 4.7 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky dle chuti

Postup přípravy

Dýni hokaido vydlabeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, pokapeme olejem a dáme péct na 200 stupňů asi na 50 minut. Když je dýně dostatečně měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Máslo ghí rozehřejeme v hrnci, přidáme na jemno nakrájenou šalotku, krátce osmahneme, přidáme i rýži a tu osmahneme velmi krátce společně s cibulkou. Poté zalijeme asi polovinou vývaru. Vývar necháme vyvařit a znovu rýži podlijeme. Když už je rýže téměř hotová a krémová, přidáme dýňové pyré, prolisovaný česnek a parmezán a necháme dojít. Můžeme dochutit čerstvou šalvějí, rozmarýnem nebo petrželkou, podle chuti. Podávat můžeme jako přílohu například k rybě, vepřové panence nebo kuřecímu prsu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 05. 2019 17:51

MartaMich

Skvělé, jen dýni jsem nechala v kostičkách.

26. 12. 2017 20:16

Sonel

To vypadá dobře.

17. 12. 2017 18:47

poradna

Vypadá to zajímavě

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma