TOPlist


Dušená rýže na indický způsob se sojovým masem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Iv3tka
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rýže Basmati syrová30
Sójové nudličky (Bona Vita)20
Mrkev50
Pór40
Cibule25
Slunečnicová semínka5
Omáčka sójová  10

Energetická hodnota celkem: 1080 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 36 SAFA (g): 0 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Kari, sojová omáčka, garam masala

Postup přípravy

Připravíme si pórek, oloupeme mrkev, na kostičky nakrájíme cibuly, případně i jarní cibulku. Poté dáme vařit sojové maso. Já upřednostňuju značku Bona Vita. Do konvice si dám vařit cca 1l vody, abych ji měla připravenou na rýži. Mezitím co se nám vaří "maso", tak orestuju v hrnci cibulku dozlatova, přidám rýži Basmati, trošku orestuju v cibulce, přidám mrkev, pórek, koření (garam masala, kari), osolím, vše promíchám a zaliju uvařenou vodou z konvice. Vody dáme tolik, kolik je rýže + asi 2 cm vody nad směs. Přikryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby nebo na rozpálenou plotýnku. Po chvíli, kdy rýže začne prudce bublat, troubu nebo sporák vypneme a necháme tam rýži dojít asi na 30 minut. Než se uvaří zeleninová směs s rýží, tak na rozpálené pánvi s kapkou oleje osmahnu sojové maso, které se nám mezitím uvařilo. Pokapu ho sojovou omáčkou, cca 15ml a přidám do směsi.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma