TOPlist


enchiladas - zapečené mexické torrilly

  • Uživatelský recept
  • Autor: oldyz
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Tortilla120
Cibule200
Paprika červená100
Fazole červené sterilované (Bonduelle)100
Shmaky200
Papričky chilli20
Oleje (všechny druhy)10
pečené fazole - frijoles refritos negros100
Rajčatová štáva400

Energetická hodnota celkem: 4080 kJ

Bílkoviny (g): 57, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 131 SAFA (g): 4 Cukry (g): 36 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1020 kJ

Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 32.8 SAFA (g): 1 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

směs koření enchiladas nebo jakékoliv jiné mexické (tacos, burritos, fajitas apod.)

Postup přípravy

Připravíme si malé tortilly, každou namažeme pečenými fazolemi. Troubu rozpálíme na 180st. Ve větší pánvi opečeme pokrájenou zeleninu - vše na proužky. Po lehkém opečení přidáme sterilované fazole, uzeného šmakouna, uzené papričky (chipotles) a jalapeňos, jen krátce na pánvi ohřejeme. Směs naložíme na tortilly a klademe do pekáčku, do kterého jsme předtím nalili drcená rajčata nebo protlak. Když máme všechny tortilly natěsno v pekáčku, přelijeme další dávkou rajčat. Dáme zapéct do trouby na cca 30-40 minut. Podáváme se zeleninou a guacamole.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma