TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

enchiladas - zapečené mexické torrilly

Zpět
  • Autor: oldyz
  • Doba přípravy (min.): 35
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

směs koření enchiladas nebo jakékoliv jiné mexické (tacos, burritos, fajitas apod.)

Energetická hodnota celkem: 4080 kJ

Bílkoviny (g): 57, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 131, SAFA (g): 4, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1020 kJ

Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Připravíme si malé tortilly, každou namažeme pečenými fazolemi. Troubu rozpálíme na 180st. Ve větší pánvi opečeme pokrájenou zeleninu - vše na proužky. Po lehkém opečení přidáme sterilované fazole, uzeného šmakouna, uzené papričky (chipotles) a jalapeňos, jen krátce na pánvi ohřejeme. Směs naložíme na tortilly a klademe do pekáčku, do kterého jsme předtím nalili drcená rajčata nebo protlak. Když máme všechny tortilly natěsno v pekáčku, přelijeme další dávkou rajčat. Dáme zapéct do trouby na cca 30-40 minut. Podáváme se zeleninou a guacamole.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři