- Autor: slavka.kerbrova
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Cibule | 110 |
Hřiby | 300 |
Bujón suchý stav | 10 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 160 |
Víno červené | 60 |
Hořčice plnotučná | 18 |
Hovězí maso zadní průměr | 400 |
Energetická hodnota celkem: 6482 kJ
Bílkoviny (g): 92,
Tuky (g): 105,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2161 kJ
Bílkoviny (g): 30.7, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 14, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na lžičce olivového oleje zprudka orestujeme maso, osolíme a opepříme, vyjmeme, na další lžičce oleje osmahneme cibulku, přidáme houby a maso a podusíme do měkka, vyjmeme, přidáme další lžičku oleje, přisypeme hladkou mouku, zapražíme, přelijeme vínem, promícháme, aby to bylo bez hrudek, krátce povaříme, přilijeme hovězí vývar (330 ml), povaříme, přidáme zakysanou smetanu a nakonec vmícháme směs hub a masa a necháme celou omáčku zahřát. Podáváme s chleme nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.