- Autor: marencinovam
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 100 |
Česnek | 10 |
olivový olej | 15 |
Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 11 |
Cibule | 73 |
Mrkev | 145 |
Brambory zimní | 430 |
červená čočka | 33 |
Hrách žlutý, loupaný půlený | 33 |
Dochucovadla:
kari
Energetická hodnota celkem: 3613 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 154,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1204 kJ
Bílkoviny (g): 9.7, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 51.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Poté přidejte brambory nakrájené na kostičky a mrkev s petrželí na plátky, kolečka, půlkolečka...jak je libo. Zeleninu orestujte dozlatova a pak zasypejte 1 lžíci kari. Přidejte vývar (nebo vodu + bujón) a červenou čočku. Vařte 15-20minut dokud zelenina i čočka nezměknou a nevytvoří se jakási kaše (polévka by z toho být neměla). Já si to dala s kuřecím masem:)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.