TOPlist


Brambory na kari s mrkví a červenou čočkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: marencinovam
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva100
Česnek10
olivový olej15
Bohatý bujón zeleninový (Knorr)11
Cibule73
Mrkev145
Brambory zimní430
červená čočka33
Hrách žlutý, loupaný půlený33

Energetická hodnota celkem: 3613 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 154 SAFA (g): 7 Cukry (g): 37 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1204 kJ

Bílkoviny (g): 9.7, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 51.3 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 12.3 Vláknina (g): 6.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

kari

Postup přípravy

Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Poté přidejte brambory nakrájené na kostičky a mrkev s petrželí na plátky, kolečka, půlkolečka...jak je libo. Zeleninu orestujte dozlatova a pak zasypejte 1 lžíci kari. Přidejte vývar (nebo vodu + bujón) a červenou čočku. Vařte 15-20minut dokud zelenina i čočka nezměknou a nevytvoří se jakási kaše (polévka by z toho být neměla). Já si to dala s kuřecím masem:)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma