- Autor: Simmonska
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Měkký tvaroh (Olma) | 400 |
Žampiony | 250 |
Cibule | 50 |
Máslo čerstvé | 80 |
Brambory rané | 800 |
Rajčata | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín
Energetická hodnota celkem: 6975 kJ
Bílkoviny (g): 92,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 173,
SAFA (g): 44,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1395 kJ
Bílkoviny (g): 18.4, Tuky (g): 13.2, Sacharidy (g): 34.6, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Rajčata na špičce zlehka nařízneme do malého křížku, vykrojíme „bubáka“ po stopce a na několik vteřin spaříme, poté ihned zchladíme a slupku oloupeme. Rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné nakrájené žampiony, opečeme, ochutíme kmínem, pepřem a na závěr solí. Tvaroh smícháme s rajčaty, žampiony a pažitkou. Podáváme s vařenými brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.