- Autor: alespak
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůta průměr | 500 |
Cibule | 400 |
Sádlo vepřové škvařené | 20 |
Těstoviny vařené - průměr | 400 |
Paprika bílá | 100 |
Hraška k zahušťování | 20 |
Dochucovadla:
Mletá paprika, sůl, pepř, worcester
Energetická hodnota celkem: 7032 kJ
Bílkoviny (g): 142,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 165,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1758 kJ
Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 41.3, SAFA (g): 5.5, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Krůtí stehno nakrájíme na kousky asi 3x2 cm, cibuli nasekáme nadrobno. Na lžíci tuku osmahneme krůtí maso asi 5 minut, potom je vyndáme z oleje a na tuku osmahneme cibuli, pěkně do zlatova. potom přidáme mletou papriku a pepř, osolíme, krátce osmahneme, vložíme maso a zalijeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso ponořeno. Dusíme doměkka asi půl hodiny. Podle potřeby dolijeme vodu, abychom měli dost šťávy. Na konci dušení zahustíme Hraškou podle návodu na obalu. Do hotového guláše přidáme na tenká kolečka nakrájenou syrovou bílou papriku. Dochutíme podle potřeby pepřem nebo chilli či worcestrem. Těstoviny uvaříme podle návodu výrobce, aby byly "al dente" - rozvařením se u těstovin prudce zhorší glykemický index!
Komentáře je možné psát až po přihlášení.