TOPlist


Svíčková podle zdravé výživy

  • Uživatelský recept
  • Autor: Jirina55
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůta průměr600
Oleje (všechny druhy)50
Mrkev500
Celer - bulva250
Petržel - kořen250
Smetana zakysaná light průměr100

Energetická hodnota celkem: 7755 kJ

Bílkoviny (g): 150, Tuky (g): 94, Sacharidy (g): 104 SAFA (g): 27 Cukry (g): 64 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1939 kJ

Bílkoviny (g): 37.5, Tuky (g): 23.5, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 6.8 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 7.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

citrón,sůl, divoké koření

Postup přípravy

Koženovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a dáme do mírného zhnědnutí restovat na malé množství oleje, přidáme divoké koření, sůl a špalíky masa, podlijeme vodou a nebo drůbežím vývarem adusíme do měkka. Měkké maso a divoké koření vyjmeme, co zbyde v rendlíku rozmixujeme - tím dojde k zahuštění omáčky a přidáme zakysanou smetanu, Hotovou oáčkou přelijeme porce masa. Vhodnou přílohou může být cokoliv.Proti klasice poměru zeleniny 1:1:1 je více mrkve, která nám omáčku osladí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma