- Autor: AmciTamci
- Doba přípravy (min.): 180
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajcattovy protlak Alnatura | 160 |
Vepřová kýta | 250 |
Šunka schwarzwaldská | 35 |
Celer řapíkatý | 62 |
Mrkev | 169 |
Cibule | 85 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Hovězí maso zadní průměr | 250 |
Energetická hodnota celkem: 5086 kJ
Bílkoviny (g): 117,
Tuky (g): 63,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1272 kJ
Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko vypaří. Poprašte muškátem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odvařit. Přilijte rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším plameni vařte bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijte. Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu na skus, přidejte zbývající lžíci másla a podávejte s parmazánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.