TOPlist
Sledujte nás:

Bolonska omacka

Zpět
  • Autor: AmciTamci
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5086 kJ

Bílkoviny (g): 117, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 42, SAFA (g): 25, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1272 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahněte cibuli. Přidejte celer a mrkev, smažte dvě minuty. Vsypte maso, rozmačkejte je vidličkou, osolte a opepřete. Zalijte mlékem a povařte, až se mléko vypaří. Poprašte muškátem, zalijte vínem, promíchejte a nechte víno odvařit. Přilijte rajčata i s nálevem. Jakmile směs začne vřít, promíchejte ji a na co nejmírnějším plameni vařte bez pokličky do zhoustnutí. Je-li třeba, trochu podlijte. Promíchejte s těstovinami povařenými podle návodu na obalu na skus, přidejte zbývající lžíci másla a podávejte s parmazánem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři