- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Vločky ovesné průměr | 90 | 
| Mouka špaldová celozrnná | 230 | 
| Vejce celá průměr | 110 | 
| Becherovka, griotka | 50 | 
| Čaj bez mléka a cukru | 200 | 
| Džus pomerančový 100% | 200 | 
| Med | 100 | 
| Jablka sušená (křížaly) | 10 | 
| Meruňky sušené | 40 | 
| Švestky sušené | 50 | 
| Slunečnicová semínka | 10 | 
| Mandle | 60 | 
| Lískové ořechy | 50 | 
Dochucovadla:
Pomerančová kůra, prášek do pečiva, místo griotky je možné použít rum, směs oříšků a sušeného ovoce je na vlastním výběru
Energetická hodnota celkem: 11717 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 83, 
                                                        Tuky (g): 91, 
                                                        Sacharidy (g): 407,
                                                        SAFA (g): 16,
                                                        Cukry (g): 159,
                                                        Vláknina (g): 18,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 781 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 27.1, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 10.6, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Oříšky, sušené ovoce a pomerančovou kůru z 1 pomeranče a šťávu ze dvou pomerančů, zalijte čajem, medem a griotkou a nechte asi hodinu máčet, aby vše změklo a nasáklo chutě. Před dalším postupem zapněte troubu na 190 stupňů. Do směsi vmíchejte mouku, vločky, prášek do pečiva a vajíčka a těsto máte hotové! Formu na biskupský chlebíček důkladně vymažte a vysypte celozrnnou moukou nebo vyložte jako já pečicím papírem (je to přece jen jistější :-)). Těsto nalijte do formy na biskupský chlebíček a dejte péct na asi 40 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









