- Autor: AmciTamci
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 155 |
Hovězí roštěná průměr | 500 |
Vepřová kýta na řízky | 500 |
Strouhanka | 108 |
Vejce celá průměr | 110 |
Kečup | 50 |
Hořčice plnotučná | 56 |
Dochucovadla:
porce su 3 kusy, spolu 24 kusov
Energetická hodnota celkem: 9964 kJ
Bílkoviny (g): 184,
Tuky (g): 125,
Sacharidy (g): 121,
SAFA (g): 54,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1246 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 15.6, Sacharidy (g): 15.1, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
1. Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá. 2. Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně. Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte. Před každou dávkou karbanátků nechte olej pořádně rozpálit.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.