- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 150
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Oleje (všechny druhy) | 20 |
| Chorizo Lidl | 250 |
| Ocet | 20 |
| Vývar čirý | 200 |
| Rajčata | 400 |
| Fenykl | 200 |
| Česnek | 16 |
| Cibule | 330 |
| Vepřová kýta na řízky | 800 |
| Papričky chilli | 10 |
Dochucovadla:
sůl, petrželka, sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 14065 kJ
Bílkoviny (g): 207,
Tuky (g): 242,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 102,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 2344 kJ
Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 40.3, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 17, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli a fenykl na drobno, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky (nebopoužijeme konzervované ve vlastní šťávě), česnek nakrájíme na plátky, chorizo na půlkolečka, chilli na jemno. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem a chilli papričkou, maso poprášíme sladkou paprikou a přidáme k cibuli, také restujeme, postupně přidáme fenykl, chorizo a rajčata, vše zarestujeme. Nakonec zastříkneme 2 lžícemi bílého vinného octa, necháme odvařit, přidáme vývar a necháme pomalu probublávat, až do změknutí masa (cca 1 hodinu). Nakonec dochutíme podle potřeby solí a vmícháme čerstvě nasekanou listovou petrželku. Podáváme s domácím bramborovým knedlíkem(může být i houskový), na talíři dozdobíme lžicí zakysané smetany a snítkou hladkolisté petrželky. Pozn.: jelikož je chorizo hodně tučné a při pomalém vaření se tuk hromadí nahoře, část ho odeberu stranou ... chuť pokrmu zůstane a jídlo se tím odlehčí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






