- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazolky | 400 |
Víno bílé suché | 40 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Cibule | 40 |
Šunka schwarzwaldská | 6 |
Dochucovadla:
pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 1234 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 617 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Fazolky povaříme v osolené vodě 10 minut, vodu slijeme. Na oleji orestujeme cibulku (s čerstvě nadrceným pepřem), až zesklovatí, přidáme šunku, orestujeme. Přidáme fazolky, zastříkneme vínem a necháme odvařit. Podáváme jako přílohu k minutkám. Variace: vynecháme šunku, cibuli nahradíme na drobno pokrájeným česnekem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.