- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka pšeničná bílá průměr | 20 | 
| Kuřecí prsa | 500 | 
| Eidam 30 % průměr | 200 | 
| Vejce celá průměr | 110 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 | 
Dochucovadla:
chilli, tymián, sůl, pepř, zázvor
Energetická hodnota celkem: 6052 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 183, 
                                                        Tuky (g): 70, 
                                                        Sacharidy (g): 17,
                                                        SAFA (g): 31,
                                                        Cukry (g): 3,
                                                        Vláknina (g): 1,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1210 kJ
Bílkoviny (g): 36.6, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 3.4, SAFA (g): 6.2, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Kuřecí prsa rozporcujeme na kousky, okořeníme podle chuti (dávám zázvor a tymián, někdy chilli) a osolíme. Sýr nastrouháme na jemno, smícháme s vejci+ do směsi přidáme čerstvý tymián, pokud chceme mít pokrm pikantní, můžeme přidat i chilli papričku nakrájenou na drobno. Kousky masa obalíme v mouce, potom v sýrovém těstíčku. Pánev lehce potřeme olejem a maso pomalu orestujeme z obou stran. Podáváme s br. kaší a zeleninovým salátem, nebo s novými brambory a pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









