- Autor: levissima
 - Doba přípravy (min.): 30
 - Uživatelský recept
 - Porce: 1.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kukuřice mražená | 50 | 
| Eidam 30% | 30 | 
| Česnek | 5 | 
| Mouka pšeničná bílá | 25 | 
| Jihočeské AB | 20 | 
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 | 
| Brambory zimní | 100 | 
| Mrkev mladá mražená | 100 | 
| Květák mražený | 100 | 
| Kapusta mražená | 100 | 
| Hrášek mražený | 50 | 
| Brokolice mražená | 100 | 
Dochucovadla:
koření na salát - sušená zelenina bez soli
Energetická hodnota celkem: 2843 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 32, 
                                                        Tuky (g): 25, 
                                                        Sacharidy (g): 83,
                                                        SAFA (g): 15,
                                                        Cukry (g): 31,
                                                        Vláknina (g): 12,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Zeleninu dáme do zapékací misky a dáme do trouby rozehřát. Z másla, mouky a mléka vytvoříme bešamelovou omáčku, do které přidáme koření a česnek. Když je zelenina prohřátá a hlavně brambory měkké, zalijeme vše bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a zapečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






