TOPlist


rizoto s lilkem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Chukkatkka
  • Porce: 127.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lilek285
Fazolky100
Hrášek mražený50
Cibule60
Párky drůbeží160
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)200
Voda, minerální vody bez příchutě400
Bujón průměr (hotový)400
Sýr salámový uzený40
Olej palmojádrový, kokosový20
Zlatá Haná20

Energetická hodnota celkem: 6740 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 194 SAFA (g): 40 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 53 kJ

Bílkoviny (g): 0.5, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 1.5 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 0.2 Vláknina (g): 0.2 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

dochutime soli pepřem, do zakladu pod ryži je mozno dat i cesnek podle chuti

Postup přípravy

Rýži propláchneme a pak lehce osmahneme na oleji, pridame cesnek, mrazene fazolky a hrasek, zalejeme 400ml bujonu (slepici), nechame probublavat, pak dolejeme dalsimi 400ml horke vody, nechame ryzi zmeknout.. vedle na panvi opeceme na kolecka nakrajeny parek, dame bokem, pak na stejne panvi opeceme na oleji lilek nakrajeny na vetsi kostky (2x2cm), opekame asi 3min, lilek jsme predtim nasolili bylinkovou soli na kazde strane, na panvi je mozne ho trochu podlit vodou ke konci smazeni.. dame bokem k párkum, na stejne panvi na trose Hané osmahneme cibuli nakrajenou na pulkolečka, jen nechame zesklovatet. Hrnec, kde máme varenou ryzi, by mel byt celokovovy, aby se dal šoupnout do trouby. Do uvarene ryze zamichame parek a lilek, pak navrch poklademe syr a na syr navrstvime osmazenou cibulku. Dame do trouby, kde pustime gril z vrchu, na 150° asi na 5minut, ale hlidáme, aby se cibule nepripalila.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma