TOPlist


Cizrna s vejcem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Elulenka
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mrkev50
Cizrna (v suchém stavu)100
Paprika žlutá 50
Žampiony50
Cibule15
Olej palmojádrový, kokosový5
Vejce celá průměr55
Smetana zakysaná 12%100

Energetická hodnota celkem: 2750 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 70 SAFA (g): 15 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

pepř, sůl

Postup přípravy

Cizrnu si namočíme alespoň noc předem, ideální jsou 1 - 2 dny. Cizrnu dáme do čerstvé vody a vaříme do měkka. Nesolíme! mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, papriku nakrájíme na proužky, žampiony na plátky. Na troše oleje zpěníme cibulku, přidáme mrkev a papriku a dusíme. Přidáme žampiony, dochutíme solí a pepřem. Smícháme s paprikou a přidáme půl kelímku smetany (na porci). Podáváme s volským okem. :)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma