- Autor: radkam3
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrna v nálevu | 530 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Česnek | 15 |
Cibule | 200 |
Olej palmojádrový, kokosový | 30 |
Dochucovadla:
sůl, kurkuma, římský kmín, koriandr, sladká paprika, garam masala, čili
Energetická hodnota celkem: 4255 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 71,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1418 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 9, Cukry (g): 23.7, Vláknina (g): 10.7, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme olej (nejlepší je ghí nebo olivový) a osmaheneme na něm 2 na kolečka nakrájené cibule a 3 stroužky česneku. Přidáme 1 lžičku čili koření (nemusí být, pokud chcete pokrm dávat i dětem), 1 lžičku soli, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku drceného římského kmínu (pokud nemáte, dejte normální), 1 lžičku koriandru a za stálého míchání minutu opékáme. Přidáme 2 konzerzvy cirzny, které předtím scedíme a 1 konzervu nakrájených rajčat i s nálevem a dobře promícháme. Zakryté pokličkou dusíme cca 20 minut, občas promícháme. Nakonec vmícháme 1 lžičku koření garam masala a zakryté zvolna dusíme dalších 10 minut. Podává se s plackami čápátí nebo tortilami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.