TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cizrnovo-zelné kari

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 5.00

Vyzkoušejte tohle skvělé bezmasé jídlo, které se hodí na oběd i večeři. Zeleninu můžete libovolně obměňovat a využít, co máte zrovna doma k dispozici!

Ingredience

Dochucovadla:

římský kmín, skořice (celá), limetka, koriandr, hmotnost hotového pokrmu 1950 g, na 100 g 240 kJ

Energetická hodnota celkem: 4696 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 122 SAFA (g): 33 Cukry (g): 44 Vláknina (g): 44 Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 939 kJ

Bílkoviny (g): 7.6, Tuky (g): 10.4, Sacharidy (g): 24.4 SAFA (g): 6.6 Cukry (g): 8.8 Vláknina (g): 8.8 Sůl (g): 2.4

Postup přípravy

Všechnu zeleninu si očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme i na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Přidáme curry pastu, římský kmín, celou skořici a na půl kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli restujeme a přidáme nakrájený řapíkatý celer. Osolíme a podlijeme vodou nebo vývarem a kokosovým mlékem (můžeme zředit normálním mlékem). Přivedeme k varu a chvíli vaříme pod pokličkou, poté přidáme pokrájené zelí a cizrnu a ještě dusíme doměkka. Dle potřeby dochutíme rybí omáčkou a limetkovou nebo citronovou šťávou. Pokud bychom chtěli zvýšit podíl bílkovin, tak lze přidat např. tofu, šmakouna nebo robi. Podáváme s kuskusem nebo rýží.

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 12. 2019 10:40
Vypadá to moc dobře, jen množství soli je pro mě neschůdné, i při vynechání soli jako takové, zůstává množství vysoké.Jinak to vypadá moc zajímavě.
09. 12. 2019 06:52
Jídla kde je kari a zázvor mám moc ráda. Díky za inspiraci :-).

Naši partneři