- Autor: TerezkaP
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Krůtí prsa bez kůže | 250 |
Vejce celá průměr | 45 |
Česnek | 9 |
Olej palmojádrový, kokosový | 10 |
Cibule | 63 |
Rajčata konzervovaná | 250 |
Olivy černé | 75 |
Dochucovadla:
sůl, mletý bílý pepř, 1/2 lžicky mleté sladké papriky, kůra z půlky citronu, menší hrst oregána
Energetická hodnota celkem: 2635 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1318 kJ
Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, nastouhanou kůru z citronu a vejce. Hmotu dobře propracujeme a vytvoříme menší kuličky, které tvarujeme navlhčenýma rukama. Malý pekáček lehce vytřeme olejem, naskládáme v jedné vrstvě masové kuličky, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a zprudka je zapečeme. V kastrole zpěníme na zbylém oleji jemně pokrájenou cibuli a česne, vlijeme sterilovaná rajčata a 5 minut povaříme na mírném ohni. Přidáme olivy, dochutíme solí, pepřem, přidáme polovinu usekaných bylinek, směsí přelijeme opečené kuličky a společně dále pečeme. Během pečení občas podlijeme trochou vody. Pečeme asi 15-20 minut.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.