- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 200 |
Sojové kostky Bona Vita | 100 |
Česnek | 20 |
Rajčata | 200 |
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu | 400 |
Paprika bílá | 100 |
Energetická hodnota celkem: 3623 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 102,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 906 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 25.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Na tuku osmahneme 250 g nakrájené cibule, 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky, vložíme dle návodu nachystané pikantní kostky a opečeme. Přidáme 100 g na proužky nakrájené zelené papriky, 200 g na dílky nakrájených rajčat, 400 g fazolí v rajčatovém protlaku (konzerva), špetku chilli koření, pepř a sůl. Zalijeme vývarem z masoxu a asi 20 minut dusíme. Občas zlehka promícháme a pokud má být pokrm velmi pikantní, přidáme 1 feferonku. Podáváme s celozrnným pečivem nebo chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.