- Autor: Atari
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tavený sýr 30 - 60% průměr | 100 |
Rajčata | 200 |
Cibule | 120 |
Česnek | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 150 |
Olej palmojádrový, kokosový | 40 |
Kečup | 40 |
Smetana ke šlehání 31% | 125 |
Dochucovadla:
rozmarýn, sůl, pepř, zeleninový vývar v kostce
Energetická hodnota celkem: 4743 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 74,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1186 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 24.8, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 18.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Sýr nakrájíme na malé kostičky. Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme v horké vodě, poté sloupneme slupku a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme kečup, rozmarýn a zalijeme vývarem. Necháme přejít varem a odstavíme ze sporáku, na závěr ještě osolíme a opepříme. Nudle uvaříme v osolené vodě na skus. Promícháme je s připravenou omáčkou a nakrájeným sýrem. Zapékací formu vymažeme tukem a naplníme nudlemi. Navrch poskládáme plátky rajčat a vše zalijeme smetanou. Dáme do předem vyhřáté trouby zapéct na přibližně 25 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.