TOPlist


Krůtí prsa po židovsku

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Rýže dlouhozrnná (uvařená)600
Krůtí prsa bez kůže500
Jablka800
Česnek100
Víno bílé suché50

Energetická hodnota celkem: 7932 kJ

Bílkoviny (g): 135, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 276 SAFA (g): 5 Cukry (g): 103 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1983 kJ

Bílkoviny (g): 33.8, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 69 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 25.8 Vláknina (g): 7.3 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Jablka oloupeme, odstarníme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Česnek pokrájíme na plátky. Maso očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme podle chuti (dávám zázvor a tymián). Takto připravené maso orestujeme na oleji z obou stran, dáme stranou. Na výpeku orestujeme česnek s čerstvě nadrceným pepřem, přidáme jablka a také orestujeme. Zasříkneme vínem, necháme odvařit, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Vařič vypneme, vložíme maso a necháme pod pokličkou prohřát. Podáváme s rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma