TOPlist


Gratinované brambory s tuňákem

  • Uživatelský recept
  • Autor: jjjjaja
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)600
Kukuřice mražená200
Tuňák200
Moravské uzené100
Niva 50%100
Eidam 20%100

Energetická hodnota celkem: 6650 kJ

Bílkoviny (g): 134, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 146 SAFA (g): 30 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1663 kJ

Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 36.5 SAFA (g): 7.5 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 1.8


Dochucovadla:

pepř, oregáno

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na opravdu tenké plátky. Rozmrazíme kukuřici, uzené maso nakrájíme na malé kostičky a nastrouháme nivu. Tuňáka dáme do sítka, aby nám odkapal. A můžeme kompletovat. Dno zapékací misky pokryjeme plátky brambor, následuje vrstva kukuřice, uzeného masa, tuňáka a zasypeme to nivou. Postup opakujte, dokud nám zbývají suroviny. Prostřední vrstvu můžeme okořenit špetkou pepře a oregána. Vrchní vrstvou musí být opět brambory. A můžeme péct – cca hodinu při 180 stupních Celsia. Chvíli před tím než brambory vyndáme z trouby je můžeme ještě zasypat nastrouhaným eidamem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma