- Autor: Jaroslava Pohanova
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 250 |
Uzená krkovice | 600 |
Brambory zimní | 1000 |
Vejce celá průměr | 50 |
Sůl | 10 |
Cibule | 150 |
Sádlo vepřové škvařené | 10 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 12870 kJ
Bílkoviny (g): 129,
Tuky (g): 113,
Sacharidy (g): 383,
SAFA (g): 50,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 39,
Sůl (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 1287 kJ
Bílkoviny (g): 12.9, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 38.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 3.1, Vláknina (g): 3.9, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
Z uvařených brambor a ostatních přísad vytvoříme těsto,pak z něj spolu s uzeným masem tvoříme malé knedlíky a vaříme v mírně osolené vodě.podáváme s kyselým zelím
Komentáře je možné psát až po přihlášení.