- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Česnek | 3 |
| Cibule | 15 |
| Kapr | 100 |
| Mléko Tatra light 4 % tuku | 20 |
| Solamyl | 13 |
| Špenát krájený mražený | 100 |
| Oleje (všechny druhy) | 5 |
| Vejce celá průměr | 15 |
| Strouhanka | 20 |
| Citrony | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, mletá sladká paprika
Energetická hodnota celkem: 1570 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kapří filety zbavíme kůže a dlouhých kostí, osolíme, pokapeme citronem, obalíme v solamylu a zprudka orestujeme. Porce vyjmeme a pak do zlatova orestujeme jemně nakrájenou cibulku. Přisypeme papriku, velmi krátce orestujeme, zapékáme smetanou, kapra vrátíme zpět a dusíme dalších 5 - 10 minut. Nakonec dosolíme a opepříme. Špenát smícháme s vejcem, solamylem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a strouhankou v polohusté těsto. Dvěma lžičkami tvoříme noky a vkládáme je do vroucí vody. Podáváme s kaprem a omáčkou, zdobíme citronem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






