TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Kapr na zelenině na indický způsob

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

koření masala (pokud tuto směs nemáme, tak lze nahradit paprikou, chilli, římským kmínem, skořicí a koriandrem)

Energetická hodnota celkem: 5814 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 90, SAFA (g): 12, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1454 kJ

Bílkoviny (g): 32.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky, mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky, osmahneme na troše řepkového oleje. Po chvíli přidáme i nadrobno nakrájený zázvor a česnek a na kostky nakrájenou papriku. Chvíli opékáme, osolíme a přidáme koření masala (pokud tuto směs nemáme, tak lze nahradit paprikou, chilli, římským kmínem, skořicí a koriandrem). Přidáme i rajčatové pyré a v případě potřeby podlijeme trochou vývaru nebo vody. Do připravené zeleninové směsi vložíme na kostky nakrájeného kapra, přiklopíme a dusíme cca 20 minut. Na závěr přidáme hrášek a prohřejeme. Dle potřeby dochutíme solí, kořením a citronovou šťávou. Před podáváním můžeme dozdobit lžičkou zakysané smetany a čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Podáváme s celozrnnými plackami nebo rýží. Hmotnost hotového pokrmu 1900 g, EH na 100 g = cca 300 kJ.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři