TOPlist


Houbové rizoto se šunkou a sýrem

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Šunka kuřecí prsní50
Houby čerstvé průměr200
Cibule20
Paprika červená100
Rýže vařená natural100
Eidam 30 % průměr20

Energetická hodnota celkem: 1385 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 42 SAFA (g): 4 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, hřebíček, kari

Postup přípravy

Houby nakrájíme na větší plátky, šunku a papriku na proužky. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a rozehřejeme nádobu o objemu 2,5 l (TF-025-20). Do nahřáté nádoby vložíme houby a podusíme je v trošce vody. Přidáme šunku, papriku a cibuli, do které zapíchneme 3 hřebíčky. Přidáme kari a zalijeme vodou tak, aby rýže byla ponořená. Přiklopíme poklicí a dusíme při nízké teplotě 15 – 20 minut, šipku indikátoru udržujeme v zeleném poli. Před podáváním posypeme sýrem nastrouhaným v mixéru mixSy.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

13. 03. 2012 09:05

RuMarie

Houby miluju tohle mi bude chutnat moc. díky za tip!

20. 12. 2011 17:42

kkathuska

moc dobré, ještě určitě někdy uvařím znovu :-)

13. 08. 2011 11:53

Dadinka

Mám v ledničce čerstvé praváky, těším se na tento šmak :-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma