TOPlist


Śošovičná kaša špeciál

  • Uživatelský recept
  • Autor: bigbubo
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 100

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek30
Olej olivový15
Ovsenné vločky výber Štúrovo30
Klobása ostravská200
Čočka velkozrnná (v suchém stavu)300

Energetická hodnota celkem: 6902 kJ

Bílkoviny (g): 110, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 206 SAFA (g): 19 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1726 kJ

Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 51.5 SAFA (g): 4.8 Cukry (g): 2.8 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

soľ,majoránka, čierne korenie

Postup přípravy

Šošovicu preberieme a na hodinku namočíme do studenej vody. Ak sa ponáhľame, namáčanie môžeme vynechať, šošovica sa bude variť trochu dlhšie, ale uvarí sa aj tak. Šošovicu dáme variť do nesolenej vody. Soľ budeme pridávať až po rozvarení klobásy, aby sme náhodou nepresolili. Vody len toľko, aby bola zakrytá, radšej ju častejšie podlievajte horúcou vodou, aby po dovarení bola voda len po šošovicu, varíme šošovicovú, nie múčnu kašu. Klobásu olúpeme, najprv ju opláchneme pod prúdom studenej vody a potom sa bude lúpať ľahko. Rozdrolíme ju, a pridáme do šošovice, ktorá práve začína vrieť. Pridáme aj pokrájané strúčiky cesnaku. Nemusíme ho pretláčať, uvarí sa a v hustej kaši sa celkom rozmieša. Keď je šošovica mäkká pridáme alebo odoberieme vodu tak aby bola zarovno zaliata. Pomaly pridávame vločky a miešame do zhustnutia. Na záver pridáme korenie, majorán a podľa potreby dochutíme soľou. Podávame ako prílohu k stejkom, alebo s pečivom samostatne.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma