TOPlist
Sledujte nás:

Sojové karbanátky

Zpět
  • Autor: blanecek
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř – 1/4 lžičky sladká paprika – 1 lžička majoránka – 1 lžička kmín – 1/2 lžičky vegeta – 1/2 lžičky sůl – 1/2 lžičky

Energetická hodnota celkem: 9976 kJ

Bílkoviny (g): 204, Tuky (g): 117, Sacharidy (g): 127, SAFA (g): 29, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 68, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1247 kJ

Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 14.6, Sacharidy (g): 15.9, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Mleté maso vložte do misky, a přidejte mleté sojové maso podle tohoto receptu. K masu přidejte koření, vejce, strouhanku, mléko Vše dobře promíchejte, a pokud těsto nedrží tvar, přidejte na zahuštění strouhanku. Potom vytvarujte karbanátky a obalte je ve strouhance. Vysoké by měly být asi dvojnásobek výšky oleje na pánvičce. Smažte karbanátky při nízké teplotě, nezvyšujte ji nad 140°C. Jen tak budou rovnoměrně propečené s neskutečně lahodnou chutí. Vyšší teplota chutě v karbanátku „zabíjí“. Po usmažení dávejte karbanátky a savé ubrousky, ty přebytečný tuk odsají. Pokud nechcete karbanátky smažit klasicky, použijte troubu, a pečte je při 180°C. Budou mít o trochu méně tuku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři