- Autor: blanecek
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 8.00
Ingredience
Dochucovadla:
pepř – 1/4 lžičky sladká paprika – 1 lžička majoránka – 1 lžička kmín – 1/2 lžičky vegeta – 1/2 lžičky sůl – 1/2 lžičky
Energetická hodnota celkem: 9976 kJ
Bílkoviny (g): 204,
Tuky (g): 117,
Sacharidy (g): 127,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 68,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1247 kJ
Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 14.6, Sacharidy (g): 15.9, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Mleté maso vložte do misky, a přidejte mleté sojové maso podle tohoto receptu. K masu přidejte koření, vejce, strouhanku, mléko Vše dobře promíchejte, a pokud těsto nedrží tvar, přidejte na zahuštění strouhanku. Potom vytvarujte karbanátky a obalte je ve strouhance. Vysoké by měly být asi dvojnásobek výšky oleje na pánvičce. Smažte karbanátky při nízké teplotě, nezvyšujte ji nad 140°C. Jen tak budou rovnoměrně propečené s neskutečně lahodnou chutí. Vyšší teplota chutě v karbanátku „zabíjí“. Po usmažení dávejte karbanátky a savé ubrousky, ty přebytečný tuk odsají. Pokud nechcete karbanátky smažit klasicky, použijte troubu, a pečte je při 180°C. Budou mít o trochu méně tuku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.