- Autor: hegehana
 - Doba přípravy (min.): 90
 - Uživatelský recept
 - Porce: 20.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Tvaroh polotučný průměr | 1000 | 
| Máslo čerstvé | 250 | 
| Vejce celá průměr | 330 | 
| Kypřící prášek do pečiva | 2 | 
| Mouka špaldová celozrnná | 15 | 
| Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 350 | 
| Modifast Pudink (v suchém stavu) | 80 | 
| Granko (v suchém stavu) | 15 | 
Dochucovadla:
250 g másla 350 g hnědého třtinového cukru 6 vajec 1 polévková lžíce hladké špalkové mouky 1 časová lžička prášku do pečiva 2 balení vanilkového pudinku 1 kg tvarohu (lze i bez tuku) granko (dle chuti) Recept je opsán ze slovenské kuchařky.
Energetická hodnota celkem: 21510 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 178, 
                                                        Tuky (g): 280, 
                                                        Sacharidy (g): 461,
                                                        SAFA (g): 178,
                                                        Cukry (g): 398,
                                                        Vláknina (g): 9,
                                                        Sůl (g): 3
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1076 kJ
Bílkoviny (g): 8.9, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 23.1, SAFA (g): 8.9, Cukry (g): 19.9, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
1. Máslo vymícháme s cukrem do hladkého krému. 2. V další nádobě smícháme vajíčka, mouku, prášek do pečiva a pudinkové prášky. 3. Obě směsi spojím, přidám tvarohy a vymícháme do hladka. 4. Formu vystele pečícím papírem nebo alobalem. Do formy nalijeme 1/2 těsta, posypeme grankem a dolijeme zbytek těsta. Stěrkou uhladíme. 5. Na 160 stupňů pečeme na spodní mřížce zhruba hodinu, po té troubu vypneme, ale formu nevyndaváme - necháme ještě 30 minut dojít. Pak necháme vychladit na pečící mřížce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






