- Autor: levissima
 - Doba přípravy (min.): 60
 - Uživatelský recept
 - Porce: 1.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Ocet | 20 | 
| Pór | 150 | 
| Rýže Arborio (v suchém stavu) | 100 | 
| Vejce celá průměr | 110 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 | 
| Voda, minerální vody bez příchutě | 200 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2851 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 27, 
                                                        Tuky (g): 22, 
                                                        Sacharidy (g): 95,
                                                        SAFA (g): 5,
                                                        Cukry (g): 13,
                                                        Vláknina (g): 6,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme lžičku vegety a dáme do trouby dusit než změkne. Na oleji si podusíme nakrájený pórek. Ten pak vmícháme do měkké rýže. Uvaříme ztracená vejce - vaříme bez skořápky ve vodě s octem. Vejce by měla mít tuhý bílek a lehce tekutý žloutek. Do misky dáme rýži, na ni ztracená vejce a přidáme další vrstvu rýže. Jíme :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






