TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rýžový nákyp s cuketou a parmezánem

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, rozmarýn, tymián

Energetická hodnota celkem: 7662 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 275 SAFA (g): 23 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1277 kJ

Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 45.8 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 2.3 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kulatozrnnou rýži (cca jeden hrnek) uvaříme do změknutí dle pokynů na obalu. Jednu velkou cuketu důkladně omyjeme a odkrojíme její konce. Následně ji nastrouháme do mísy nahrubo, nasolíme a necháme "vypotit". Uvařenou rýži odstavíme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Z cukety slijeme a vymačkáme přebytečnou vodu. Rozklepneme si 4 nebo 5 vajec do samostatné misky a důkladně rozšleháme. Osolíme, opepříme, přidáme sušené bylinky (rozmarýn, tymián, případně jiné podle chuti), tři prolisované stroužky česneku a vsypeme strouhaný parmezán. Směs opatrně vmícháme do zchladlé rýže. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. Zapékací misku si vymažeme (máslem, margarínem nebo olejem) a poté vlijeme směs. Pečeme asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne a střed nákypu nezatuhne.

Fotografie

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 06. 2018 08:13
Recept je vynikající
20. 06. 2018 20:55
I my už sklízíme. Nechám se inspirovat :-).
20. 06. 2018 20:36
Vyzkouším, ale asi dám méně vajíček.
18. 06. 2018 15:19
Zajímavý recept, až nám vyrostou cukety, tak vyzkouším.
18. 06. 2018 07:46
včera sklizena první cuketa takže si recept vytisknu a až jich bude víc vyzkouším i když se mi ze začátku ta kombinace také nezdála
18. 06. 2018 06:38
Zajímavá kombinace, cukety už mi rostou na zahrádce, tak děkuji za inspiraci :-).

Naši partneři