TOPlist


Kuřecí prsa s porkem a sušenými rajčaty, rýže

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Kuřecí prsa bez kůže500
Pór200
Rajčata Cherry100
Rajčata sušená v oleji100
Vývar čirý200
Rýže dlouhozrnná (uvařená)600

Energetická hodnota celkem: 7120 kJ

Bílkoviny (g): 146, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 176 SAFA (g): 7 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1780 kJ

Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, bazalka

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a orestujeme na lžíci oleje. Vyjmeme. Na výpeku orestujeme porek, nakrájený na jemno. Přidáme čtvrtky čerstvých rajčat a krátce podusíme, aby pustily šťávu. Zalijeme vývarem, vmícháme prolisovaný česnek a nasekaná sušená rajčata. Vývar necháme zredukovat - jakmile je dostatečně hustý, odstavíme, dochutíme solí, pepřem a čerstvou bazalkou. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Podáváme s uvařenou rýží. Můžeme posypat pokrájenou jarní cibulkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

25. 07. 2013 19:26

mooorka

Také to vyzkouším, určitě to bude dobrota a rýže jako příloha, skvělá kombinace :-)))

25. 07. 2013 19:04

muriela

Je to výborné :-)

25. 07. 2013 19:00

Boruv.ka

Hmmm to vypadá dost dobře ! A hlavně všechny suroviny na to mám, určitě vyzkouším !

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma