- Autor: yennn
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 1000 |
Cibule | 50 |
Kečup | 10 |
Bujón suchý stav | 10 |
Víno bílé suché | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Kukuřice (Bonduelle) | 140 |
Hrášek zelený sterilovaný | 100 |
Dochucovadla:
200 ml. vývaru z kocky, 1 lyžica solamylu, 1 lyžica provensálskeho korenia, čierne mleté korenie, soľ
Energetická hodnota celkem: 6361 kJ
Bílkoviny (g): 241,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 80,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1060 kJ
Bílkoviny (g): 40.2, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 13.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Na oleji speníme cibuľu, pridáme mierne osolené a okorenené kuracie prsia, osmažíme. Poprášime solamylom a za stáleho miešania necháme zapražiť. Potom zalejeme teplým vývarom, v ktorom sme rozpustili paradajkový pretlak, zjemníme bielym vínom a pridáme zmes korenia. Prikryté dusíme na miernom ohni domäkka zhruba 30 minút. Asi 10 minút pred koncom dusenia pridáme olivy vopred sparené vo vriacej vode. (ide tam 100g olív, ja som dala kukuricu a hrášok, lebo olivy som nemala)
Komentáře je možné psát až po přihlášení.