- Autor: irisx
- Doba přípravy (min.): 70
- Porce: 5.00
pasta z mletého masa s cibulí, řapíkatým celerem a rajčaty a nakládanými rajčaty s bazalkou a oreganem okořeněné tymiánem a stroužky česneku zvolna dušená s kostkou kuřecího bujónu
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso přední průměr | 250 |
Vepřové libové průměr | 250 |
Cibule | 200 |
Rajčata | 565 |
Celer řapíkatý | 50 |
Česnek | 2 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Dochucovadla:
lžička grilovacího koření
Energetická hodnota celkem: 6217 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 100,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1243 kJ
Bílkoviny (g): 19.6, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 8.4, Cukry (g): 5.4, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
na zpěněný olej dát zesklovatět nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, přidat usekaný česnek a mleté maso, osmahnout a maso rozdrobit najemno, okořenit grilovacím kořením a kostkou kuřecího bujonu, přidat čerstvá krájená i konzervovaná rajčata s bazalkou a oreganem, přilít 50 ml vody a nechat 50 minut dusit na velmi mírném ohni (pod pokličkou).
Komentáře je možné psát až po přihlášení.