TOPlist


Kuřecí prsa na žampionech a petrželi

  • Uživatelský recept
  • Autor: Boruv.ka
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový5
Kuřecí prsa bez kůže100
Žampiony60
Petržel - nať10
Bujón Knorr průměr (hotový výrobek)14
Cibule25
Rýže parboiled (uvařená)80

Energetická hodnota celkem: 1142 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 1 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Nakrájíme si kuřecí prsa, žampiony, pertželku, cibuli. Na pánev dáme rozehřát 1-2 lžičky řepkového nebo olivového pleje a přidáme cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme nakrájená kuřecí prsa, zprudka osmahneme a zalijeme vodou tak, aby byla téměř ponořená, ale ne úplně. Přidáme žampiony, bujon, pepř ( můžete pro změnu i kari ) a dusíme cca 15 minut. Poté přidáme petrželku a dusíme ještě cca 5 minut. Měla by se vyvařit voda tak, aby vám zbylo jen trošičku sosu. Jako přílohu můžeme dát rýži, kuskus, brambory. bramborovou kaši .. Dobrou chuť ! Boruv.ka

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma