TOPlist


Krůtí prsa pikantní - Jílovice

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hořčice Dijon10
Vejce celá průměr110
Solamyl bramborový škrob40
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)60
Česnek15
Krůtí prsa bez kůže1000
Sójová omáčka11

Energetická hodnota celkem: 7851 kJ

Bílkoviny (g): 246, Tuky (g): 82, Sacharidy (g): 41 SAFA (g): 15 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 981 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 5.1 SAFA (g): 1.9 Cukry (g): 2.8 Vláknina (g): 0.1 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

zázvor, sůl,

Postup přípravy

Vejce(2ks) vyšleháme metličkou, postupně přidáme 2 PL solamylu, 1 PL mletého zázvoru, 4 PL oleje, 1 PL sojové omáčky, jednu vrchovatou kávovou lžičku hořčice Dijon a jednu lžičku soli. Nakonec přidáme 2-3-stroužky prolisovaného česneku. Promícháme. Uvedené množství marinády vystačí asi na kilo masa. Maso nakrájíme na plátky, jenom naklepeme, nesolíme. Naklepané plátky vložíme do marinády a necháme marinovat do druhého dne. Při konečné úpravě maso orestujeme, nejlépe na nepřilnavé pánvi lehce potřené olejem. Jako přílohu můžeme zvolit brambory nebo rýži, případně bramborový salát + salát z čerstvé zeleniny.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

17. 08. 2013 15:00

muriela

Maso je možné použít i kuřecí nebo libové vepřové (panenka, kotleta). Při časové tísni stačí marinovat dvě hodiny. Výhodou tohoto těstíčka je to, že krásně drží na mase a nepřichytává se k pánvi.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma