- Autor: davig
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 500 |
Cibule | 150 |
Smetana ke šlehání 33% | 100 |
Vejce celá průměr | 300 |
Strouhanka | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Solamyl bramborový škrob | 20 |
Dochucovadla:
drcený kmín; sůl; petržel nať
Energetická hodnota celkem: 5615 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 64,
Sacharidy (g): 128,
SAFA (g): 33,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2808 kJ
Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 64, SAFA (g): 16.5, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Očištěný celer nahrubo nastrouháme, cibuli drobně nakrájíme, přidáme kmín a na oleji opékáme. Jakmile celer změkne osolíme, zalijeme smetanou a přidáme nasekanou petrželku. Směs necháme vychladnout, přidáme vejce, solamyl, mouku a strouhanku, promícháme. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje sázíme po lžíci těsto a vidličkou upravujeme na placky. Na mírném plameni opékáme po obou stranách dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.