- Autor: Dagmar Stoklasova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta hlávková | 150 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 8 |
Cibule | 50 |
Česnek | 6 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, oregano, tymián, kmín
Energetická hodnota celkem: 1275 kJ
Bílkoviny (g): 10,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 10 kJ
Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 0.4, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Kapustu rozkrojíme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Na oleji zpěníme cibulku, necháme zesklovatět. Přidáme lžičku hladké mouky, kterou osmahneme. Poté vše zalijeme vývarem z kapusty, přidáme česnek a provaříme. Do vzniklé omáčky vložíme nakrájenou uvařenou kapustu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.